Zacht of hard
Boek

Zacht of hard (cop. 2012)/ Charlotte Guillain, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; eindred.: Virgi Smits]

Welke materialen zijn zacht en welke hard? Welke eigenschappen hebben deze materialen? Grote kleurenfoto's met een of twee regels tekst. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Recensie

In de serie Prikbord is een zevendelige subserie verschenen waarin de 'eigenschappen van materialen'* worden besproken. Met name het verschil tussen harde en zachte materialen komt aan de orde. Aan de hand van duidelijke foto's en kernachtige teksten zien jonge kinderen eerst harde en daarna zachte materialen. Daarna worden de verschillen verduidelijkt door de tegenstellingen naast elkaar te laten zien. Deze opbouw geeft een prettige structuur aan het boekje. Een belangrijk doel hiervan is de uitbreiding van de woordenschat. Hierbij wordt ook een beroep gedaan op het gebruik van de zintuigen. Achterin staan suggesties voor volwassenen voor een aantal speelse opdrachten die door de jonge kinderen uit te voeren zijn. Een korte woordenlijst, register en andere bronnen completeren het geheel. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055666690

Titel Zacht of hard
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur W. Khontrong ; Virgi Smits
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 25 p - ill - 18×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Hard or soft. - Capstone Global Library, cop. 2009. - (Properties of materials)
ISBN 9789055666690
PPN 343298449
Rubriekscode 670.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Materialenkennis
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Materialenkennis

Relaties/Serie

Prikbord. Eigenschappen van materialen
Boek

Prikbord. Eigenschappen van materialen (2012-...)

vol.
Uitgeleend