Het kasteel
Boek

Het kasteel ([2012])/ tek. Peter Dennis, [tekst Nicholas Harris ; vert. uit het Engels en bew. Attie Spitzers]

Met veel tekeningen in kleur wordt de geschiedenis verteld van allerlei kastelen en burchten vanaf ca. 600 voor Christus via de middeleeuwen tot de ruïnes van de oude kastelen in onze tijd. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de serie 'Reis door de tijd' over de bouw en functie van kastelen. Door middel van twaalf grote gekleurde platen reizen de lezers door de tijd, van 600 jaar voor Christus tot nu. Door de tabs en jaartallen aan de rechterkant van de bladzijden is alles snel terug te vinden. Op deze tabs staan op de achterkant zoekopdrachten en opmerkingen die kinderen gerichter laten kijken. De potlood- en verfillustraties in kleur zijn zeer gedetailleerd en realistisch. Ze laten zien hoe een eenvoudige boerennederzetting in de loop der eeuwen kon uitgroeien tot een middeleeuwse vesting, kleine stad, burcht en lustslot. Ook aan het leven binnen de kasteelmuren wordt ruim aandacht geschonken. De teksten zijn bondig en zeer informatief; er is een verklarende woordenlijst. Humoristisch is het boek door de mensfiguren die op de platen allerlei grappige acties ondernemen. Mooi, stevig en informatief kijk- en zoekboek, dat ook als prenten- of platenboek voor jongere kinderen te gebruiken is. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056573089

Titel Het kasteel
Auteur Peter Dennis
Secundaire auteur Nicholas Harris ; Attie Spitzers
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Artis, [2012]
Overige gegevens 30 p - tek - 27×27 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Brussel : Casterman, cop. 2004 - Vert. van: Castle. - Witney : Orpheus Books, cop. 2001
ISBN 9789056573089
PPN 343013975
Rubriekscode 718.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kastelen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kastelen

Relaties/Serie

Reis door de tijd
Boek

Reis door de tijd (cop. 2003-...)

vol.
Uitgeleend