Landschappelijk wonen
Boek

Landschappelijk wonen 34 voorbeelden in en om de stad (cop. 2012)/ een studie van Faro Architecten, Palmbout Urban Landscapes, H+N+S Landschapsarchitecten, foto's Hans Peter Föllmi, Daniel Nicolas, Karel Tomeï ; [tekst en onderzoek: Reina Bos ... et al. ; inl. Koos Bosma ; interviews Mark Hendriks ... et al. ; eindred. Maarten Ettema ; fotogr. Harry Cock ... et al. ; krt. Topografische Dienst Emmen]

Documentatie in woord en beeld over 34 bijzondere woningbouwprojecten in Nederland waarbij landschappelijke wonen centraal staat.

Aanwezigheid

Recensie

Een inspirerend en lijvig handboek van Faro architecten, H+N+S landschapsarchitecten en Palmbout Urban Landscape, dat 34 bijzondere groene woonmilieus in Nederland analyseert en illustreert. Zoals Duinpark in Den Helder waar een flatwijk plaats maakte voor wonen in een duinlandschap, Tuinwijk-Zuid in Haarlem waar kleine tuinen veranderen in een grote binnentuin, en Heerenwoud in Heerenveen waar een ovaal woonproject in een parklandschap is aangelegd. Per project komen elf themas aan de orde: landschappelijke strategie, relatie met het landschap, collectieve en openbare ruimte, relatie tussen privé en openbaar, parkeeroplossingen, woningdichtheid, aard van het woningprogramma, regels voor het privédomein, ontwikkelingsstrategie, beheer en bewonerstevredenheid. De voorbeelden worden begeleid door prachtige kleurenfoto's van Karel Tomeï, Hans Peter Föllmi en Daniel Nicolas. De projecten zijn aangevuld met persoonlijke verhalen van bewoners. Met inleiding van architectuurhistoricus Koos Bosma.

Specificaties

Nederlands | 9789075271492

Titel Landschappelijk wonen : 34 voorbeelden in en om de stad
Instelling /FARO Architecten ; /Palmbout Urban Landscapes ; /H+N+S Landschapsarchitecten
Secundaire auteur Hans Peter Föllmi ; Daniël Nicolas ; Karel Tomei ; Reina Bos ; Mark Hendriks ; Maarten Ettema
Type materiaal Boek
Uitgave Wageningen : Blauwdruk, cop. 2012
Overige gegevens 384 p - ill - 33 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789075271492
PPN 337910189
Rubriekscode 719.22
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woningbouw; Nederland ; Landschapsarchitectuur; Nederland ; Stedenbouw; Nederland
Trefwoord Epse
Dieren
Voorst
Doorwerth
Culemborg
Nijmegen
Bouwkunst
Architecten
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Bouwkunst