Barack Obama
Boek

Barack Obama het verhaal (2012)/ David Maraniss, vert. onder red. van Pon Ruiter ; [vert. uit het Engels Jevgenia Lodewijks ... et al.]

Beschrijving van de jonge jaren van Barack Obama (1961), in 2008 gekozen tot de eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, onder meer bekend van eerdere biografieën van onder anderen Bill Clinton en winnaar van de Pulitzerprijs, laat de lezer ditmaal kennismaken met Barack Obama, de eerst Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten. Het boek besperkt zich tot de jonge jaren van Obama, tot en met de reis die hij eind jaren tachtig maakte naar Afrika om zijn familie daar te leren kennen. Alle facetten van zijn leven en werk komen aan bod. In zijn jonge kinderjaren wees nog niets erop dat Obama een historisch figuur zou worden. Hij groeide op als elk ander kind, maar raakte gaandeweg meer en meer betrokken bij maatschappelijke kwesties en daardoor onstond bij hem de wil om daar een belangrijke rol in te spelen. Het boek begint voor de geboorte van Obama in 1961 en geeft aan de hand van diverse bronnen inzichten in onder meer zijn kleurrijke culturele achtergrond, zijn passies, zijn keuzes en zijn omgeving. Wie waren zijn ouders? Wanneer wilde hij de politiek in en hoe ervaarde zijn omgeving hem? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit lijvige boek. Het boek besluit met een jaartallenlijstje over Obama's leven tussen 1989 en 2009. Een intieme kennismaking die je als lezer bijblijft. Met een katern zwart-witfoto's, eindnoten, een literatuuroverzicht en register.

Specificaties

Nederlands | 9789023472438

Titel Barack Obama : het verhaal
Auteur David Maraniss
Secundaire auteur Pon Ruiter ; Jevgenia Lodewijks
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2012
Overige gegevens 733 p., [16] p. pl - ill - 23 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Barack Obama : the story. - New York : Simon & Schuster, 2012
ISBN 9789023472438
PPN 341146587
Rubriekscode Verenigde Staten 947.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Obama, Barack; Biografieën
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Obama