Typisch jij!
Boek

Typisch jij! scoren vanuit je vrouwelijke talenten (2012)/ Anja Beerepoot, Petra van Hartskamp & Elvira Out, [red.: Mariska Denayère ... et al.]

Zelfhulpgids voor vrouwen die een succesvol en gelukkig leven willen leiden, waarbij wordt uitgegaan van een indeling in zeven 'vrouwtypen' aan de hand van hun voorkeuren en eigenschappen.

Recensie

Dit boek beschrijft zeven vrouwtypen die model staan voor de belevingswereld van de vrouw van nu. Het is tot stand gekomen door drie vrouwelijke auteurs. Het is een mooi, modern en kleurrijk geheel, geïnspireerd door 'Godinnen in elke vrouw' (2000) van Jean Shinoda Bolen, de theorie van de Zweedse psychiater C.G. Jung en het kernkwadrant van Daniel Ofman. Elk 'vrouwtype' wordt uitgebreid beschreven aan de hand van de delen: Ze is, Ze leeft, Ze werkt en Ze groeit. Het boek wordt doorspekt met vele tips. Vele handige overzichten en modellen. Het zal voor vele vrouwelijke lezers een feest van herkenning en een inspiratiebron zijn. Op www.femalefactor.nl kan de lezeres een test doen om erachter te komen welk vrouwtype het meest in haar vertegenwoordigd is. Achterin een literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789089651228

Titel Typisch jij! : scoren vanuit je vrouwelijke talenten
Auteur Anja Beerepoot
Secundaire auteur Mariska Denayère ; Petra van Hartskamp ; Elvira Out
Type materiaal Boek
Uitgave Culemborg : Van Duuren Psychologie, 2012
Overige gegevens 224 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789089651228
PPN 33903291X
Rubriekscode 418.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Archetypen (psychologie)
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Vrouwen