Terugkeer naar het leven
Boek

Terugkeer naar het leven oefeningen en rituelen om ons weer te verbinden met het levensweb (2012)/ Joanna Macy & Molly Young Brown, vert. [uit het Engels] Heleen ter Ellen & Jeanneke van de Ven ; voorw. de Dalai Lama, Matthew Fox

Suggesties voor oefeningen en rituelen om alleen of samen met anderen de pijn over wat er met de wereld gebeurt te onderkennen en te verwerken.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek geeft, naast een scherpe analyse van de politieke, sociale en ecologische toestand van de wereld, suggesties voor oefeningen en rituelen om alleen of samen met anderen de pijn over wat er met de wereld gebeurt te onderkennen en te verwerken, zodat er een nieuwe verbinding mogelijk is met wat auteurs het 'Levensweb' noemen. Dit is een allesomvattende matrix waarin altijd nieuwe integere mogelijkheden om te leven, te bestaan en te handelen te ontdekken zijn. Dit boek uit 1998 brengt spiritualiteit, systeemtheorie, diepe ecologie en ecopsychologie samen en is nu eindelijk vertaald en geactualiseerd naar de Nederlandse situatie in 2012. Joanna Macy, wereldberoemd ecofilosofe en spiritueel leraar heeft samen met Molly Young Brown de resultaten van haar veertigjarige praktijk voor persoonlijke groei en maatschappelijke verandering in dit boek samengebracht. Het is een schatkamer van informatie, hoop en troost. De schrijfstijl is realistisch, maar hoopvol en gemakkelijk om te lezen. Met bijlagen, interview met Macy, lijst van bronnen, contacten en notenapparaat.

Specificaties

Nederlands | 9789062245185

Titel Terugkeer naar het leven : oefeningen en rituelen om ons weer te verbinden met het levensweb
Auteur Joanna Macy ; Molly Young Brown
Secundaire auteur Heleen ter Ellen ; Molly Young Brown
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Jan van Arkel, 2012
Overige gegevens 299 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Coming back to lift. - Gabriola Island : New Society Publishers, cop. 1998
ISBN 9789062245185
PPN 341555487
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ecologie ; Spiritualiteit
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Spiritualiteit

Relaties/Serie

Paradigmaserie
Boek

Paradigmaserie (2010-...)

vol.
Uitgeleend