Bijbel voor kinderen
Boek

Bijbel voor kinderen (cop. 2012)/ [geschreven door] Barbara Bartos-Höppner, [geïll. door] Renate Seelig ; [vert. uit het Duits door Tineke Smith]

Bundel waarin ruim zeventig verhalen uit de Bijbel kort worden naverteld. Met veel kleurenillustraties over één of twee pagina's. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Dit Bijbels verhalenboek bevat 34 verhalen uit het Oude en 39 uit het Nieuwe Testament. Alle verhalen geven kernachtig de essentie van het Bijbelverhaal weer, zijn soms vrij kort en zijn bedoeld als een opstapje naar het zelf lezen van de Bijbel, maar er wordt verder niet verwezen naar de oorspronkelijke Bijbelverhalen. Alle verhalen zijn afgedrukt in een vrij kleine letter, op een dubbele pagina, met daarbij een kleurenafbeelding, wisselend ter grootte van één of twee pagina's. De kleurrijke tekeningen in zachte kleuren zijn sfeervol en artistiek, soms met humor en geven een duidelijke meerwaarde aan de bundel. Op het omslag een afbeelding van de Ark van Noach. Nawoord met daarbij enkele tips voor verwerking van de verhalen. Opvallend is, dat de verhalen geschreven zijn in de verleden tijd, terwijl de titels van de hoofdstukken in de tegenwoordige tijd zijn gesteld. Verzorgde uitgave, in een bescheiden formaat. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033831638

Titel Bijbel voor kinderen
Auteur Renate Seelig ; B. Bartos-Höppner
Secundaire auteur Tineke Smith
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, cop. 2012
Overige gegevens 152 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Die grosse Kinderbibel. - München : arsEdition, cop. 2005
ISBN 9789033831638
PPN 339278722
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel