Paarden en pony's
Boek

Paarden en pony's (cop. 2012)/ [ill.: Astrid Vohwinkel, tekst: Carola von Kessel ; concept: Lisa Maurer ; vert. uit het Duits: Ingrid Buthod ; red.: Vitataal]

Wat is het verschil tussen een pony en een paard? Wat leer je tijdens een paardrijles? Prentenboek met kartonnen bladzijden, kleurentekeningen en veel flapjes met weetjes over paarden en pony's. Kijken vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

In dit grote prentenboek is een verzameling van weetjes en bijzonderheden over paarden en pony's te vinden. De informatie is verdeeld over twaalf hoofdstukken. In twaalf dubbelpagina's is er aandacht voor o.a. Lichaamsbouw en uiterlijk, Paardentaal, Hoe leer je rijden en Wat heeft een paard nodig. De tekst staat in kleine kaders verspreid over de bladzijden, naast kleine en grotere gekleurde tekeningen waarop paarden/pony's staan afgebeeld in verschillende situaties, met vaak kinderen als verzorgers of ruiters. Via een veertigtal flapjes wordt extra informatie gegeven of krijgt de tekst een interactief karakter (vraag en antwoord, spelletje). Ook de schutbladen bevatten tekst en afbeeldingen. De correcte informatie is beknopt en eenvoudig; de schrijfstijl is goed op kinderen vanaf ca. 7 jaar afgestemd. Ook ingewikkelde zaken worden in deze geslaagde combinatie van prenten- en informatieboek goed uitgelegd, waardoor het ook voor jonge kinderen duidelijk is dat een paard speciale aandacht en verzorging nodig heeft. Maakt deel uit van de serie 'Kinderkennis'*. Als kijkboek (stevige kartonnen bladzijden) geschikt vanaf ca. 4 jaar; om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048305674

Titel Paarden en pony's
Auteur Astrid Vohwinkel
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Carola von Kessel ; Lisa Maurer ; Ingrid Buthod-Girard
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens [24] p - ill - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Ruim 40 flapjes om nog meer te ontdekken - Vert. van: Pferde und Ponys. - Köln : Schwager & Steinlein. - (Richtig schlau!)
ISBN 9789048305674
PPN 340487453
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden