Op de boerderij
Boek

Op de boerderij (cop. 2012)/ [ill.: Maja Wagner, tekst: Carola von Kessel ; concept: Lisa Maurer ; vert. uit het Duits: Ingrid Buthod ; red.: Vitataal]

Welke dieren geven melk? Hoe komt een kuiken uit een ei? Prentenboek met kartonnen bladzijden, kleurentekeningen en veel flapjes met weetjes over de boerderij. Kijken vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

In dit grote (op)zoekboek met kartonnen bladzijden maakt de jonge kijk-lezer kennis met de boerderij. Met al zijn bewoners, mens en dier, met de machines van de boerderij en met alles wat er op het land groeit en bloeit. Steeds horen twee naast elkaar liggende pagina's bij elkaar; iedere dubbele pagina beslaat één subthema, o.a. In de koeienstal, De tractor, In de moestuin en In de boerderijwinkel. Grote en kleine tekeningen vullen de pagina's. Duidelijk aangegeven kleine tekstblokken zijn tussen de tekeningen 'gestrooid'. De ruim veertig flapjes zijn enigszins kwetsbaar, maar maken het kijkplezier nog groter. Soms is het flapje bedoeld om het plaatje bij het praatje zichtbaar te maken; soms zijn de flapjes het antwoord op een raadselvraag. De vele gebruiksmogelijkheden maken deze uitgave tot een rijk boek dat thuis, in onderbouwgroepen van de basisschool en naschoolse opvang niet mag ontbreken. Deel uit de reeks 'Kinderkennis'*. Niets nieuws, maar door zijn vorm en lay-out een vriendelijke, informatieve en warme kennismaking met een thema dat voor de meeste kinderen van deze tijd niet (meer) vanzelfsprekend is. Kijkboek vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048305650

Titel Op de boerderij
Auteur Maja Wagner
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Carola von Kessel ; Lisa Maurer ; Ingrid Buthod-Girard
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2012
Overige gegevens [24] p - ill - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Ruim 40 flapjes om nog meer te ontdekken - Vert. van: Auf dem Bauernhof. - Köln : Schwager & Steinlein. - (Richtig schlau!)
ISBN 9789048305650
PPN 340487437
Rubriekscode 631.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boerderijen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Boerderijen