Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De klap
Dwarsligger

De klap (cop. 2012)/ Christos Tsiolkas, vert. [uit het Engels] doorPaul Bruijn en Noor Koch

In hedendaags Melbourne geeft een man tijdens een barbecue een jongetje een klap, hetgeen onvoorziene gevolgen heeft voor alle betrokkenen.

Recensie

Een groep familie en vrienden is bijeen voor een feestelijke barbecue. De kinderen spelen buiten. Het impopulaire jongetje Hugo dreigt een groter jongetje Rocco met een cricketbat te slaan. Als Rocco's oom Harry hem berispt, trapt hij die tegen de schenen. En dan geeft Harry hem een mep. Hugo's ouders, de alcoholist Gary en Rosie die geen grenzen kent, maken er een rechtszaak van. Alle aanwezigen kiezen standpunten, er volgen ruzies en onthullingen, maar Rosie blijft vastbesloten. De roman speelt zich af in een Australische smeltkroes van Griekse, Indiase en Engels immigranten, plus een tot de islam bekeerde aboriginal. Vlot geschreven boek over moeilijke mensen en relatieproblemen. Drank, drugs en overspel bepalen de sfeer, wat op den duur wel een beetje eentonig wordt. Waarheid blijkt steeds voor iedereen anders. Tsiolkas (1965) vertelt het verhaal per hoofdstuk gezien vanuit een andere barbecueganger, maar geen van allen is erg sympathiek. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049802028

Titel De klap
Auteur Christos Tsiolkas
Secundaire auteur Paul Bruijn
Type materiaal Dwarsligger
Editie 8e dr;
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger, cop. 2012
Overige gegevens 923 p - 12 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Ambo/Anthos - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Anthos, 2010 - Vert. van: The slap. - Crows Nest, NSW : Allen & Unwin, 2008
ISBN 9789049802028
PPN 341001775
Genre familieroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 186
Uitgeleend