Het geheim van de moestuin
Boek

Het geheim van de moestuin (cop. 2011)/ tekst: Luc Foccroulle & Annick Masson, ill.: Annick Masson ; [bew. uit het Frans: Reina Ollivier]

In de vakantie logeert Emma bij opa op het platteland. Opa werkt hard in zijn moestuin. Emma vindt er niets aan, totdat de planten tegen haar beginnen te praten. Oblong prentenboek met sfeervolle aquarellen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Emma baalt, want haar vriendin Louise ligt heerlijk op het strand te bakken in de volle zon. Voor Emma resteert niets anders dan een vakantie bij haar opa op het platteland. Opa wil haar leren tuinieren. Ze mag van hem een boontje planten en laten opgroeien. Als ze in de moestuin aan het werk gaat, beginnen de planten tegen Emma te praten. Ze vertellen hoe belangrijk verzorging en persoonlijke aandacht is. Het is de opmaat voor steeds meer plezier in het werken in de moestuin. Een dagje moestuin is eigenlijk spannender dan een dagje zonnen aan zee! Prentenboek in oblong formaat dat leunt op de waterverfillustraties. Opa's moestuin is zeer sfeervol afgebeeld. De planten hebben gezichtjes en zijn geschilderd in zachte kleuren. Tekstueel is het als enigszins braaf te typeren, ook de talrijke dialogen zijn erg lieflijk. Een prentenboek dat zich ver weg houdt van de dagelijkse hectiek, sociale media en een stressvol bestaan; hier overheerst de rust en de liefde voor alles wat groeit en bloeit. Ook het thema grootouder-kind passeert de revue. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782871428176

Titel Het geheim van de moestuin
Auteur Luc Foccroulle ; Annick Masson
Secundaire auteur Reina Ollivier ; Annick Masson
Type materiaal Boek
Uitgave [Namur] : Mijade, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 24×28 cm
Annotatie Vert. van: Le secret du potager. - Cop. 2009
ISBN 9782871428176
PPN 343647575
Thematrefwoord Moestuinen ; Grootouders
Taal Nederlands