Lancelot
Boek

Lancelot ([2007])/ Chrétien de Troyes, texte adapt. par Émilie Choiseul et Lise Pascal ; [réd.: Domitille Hatuel ; ill.: Alfredo Belli]

Navertelling van de Franse middeleeuwse ridderroman over de liefde van Lancelot, ridder van de Ronde Tafel, en Guinevere, vrouw van koning Arthur. Met oefeningen en een cd. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Navertelling in hedendaags Frans proza van de Franse middeleeuwse ridderroman over de liefde van Lancelot, ridder van de Ronde Tafel, en Guinevere, vrouw van koning Arthur. Het verhaal wordt afgewisseld met informatieve hoofdstukken over de auteur, hoe wordt je een ridder, het leven in een kasteel, feesten in de middeleeuwen, hoofse liefde, belangrijke vrouwen in de middeleeuwen en de mysteriën van de Ronde Tafel. Elk hoofdstuk van het verhaal bevat minstens één kleurenillustratie; de informatieve hoofdstukjes zijn met illustraties uit middeleeuwse boeken geïllustreerd. Dit boekje uit de reeks 'Lire et s'entraîner'*, dat bedoeld is voor jonge en volwassen lezers die Frans leren, bevat een heleboel oefeningen rond woordenschat, leesbegrip en grammatica. Er zit ook een cd bij waarop het hele verhaal levendig is ingesproken met verschillende stemmen. Het boekje kreeg niveau 1 mee en is dus geschikt voor scholieren na een jaar Franse les. Niveau: A1. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Frans | 9788853000996

Titel Lancelot
Auteur Chrétien de Troyes
Secundaire auteur Émilie Choiseul ; Domitille Hatuel ; Alfredo Belli
Type materiaal Boek
Uitgave [Gênes] : Cideb, [2007]
Overige gegevens 95 p - ill., foto's - 21 cm
Annotatie 1e dr. van deze uitg.: 2003
ISBN 9788853000996
PPN 343572923
Genre historische roman
Thematrefwoord Ridders ; Arthur (koning van Brittannie) ; Middeleeuwen ; Verliefdheid
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire et s'entraîner. Niveau 1
Boek

Lire et s'entraîner. Niveau 1 (2003-...)

vol. A1
Uitgeleend