Handboek apologetiek
Boek

Handboek apologetiek communicatie van het christelijk geloof (cop. 2012)/ Alister McGrath, [vert. uit het Engels Arend Smilde]

Verdediging vanuit een evangelische invalshoek van het christendom als redelijke levensovertuiging, met adviezen aan christenen die met andersdenkenden over hun geloof spreken.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur is evangelisch theoloog, hoogleraar theologie en geloofseducatie. In dit boek toont hij aan dat de verdediging van het christelijk geloof ook in deze tijd van postmodernisme juist belangrijk en nodig is. Hij wil met dit handboek voor de moderne lezer, die afwijzend ten opzichte van het christelijk geloof staat of veel vragen heeft, de schatten van het christelijk geloof etaleren en aanprijzen, en interesse wekken voor een waarheid die geleefd kan worden. Tevens wil hij aan christenen die in gesprek willen gaan met andersdenkenden, een handreiking bieden. De verkondiging van het evangelie 'moet ontvanger geörienteerd zijn' en dat betekent uitleggen, argumenteren, verhalend getuigen en voorbeelden laten zien die tot de verbeelding spreken. Door heel het betoog van de auteur heen spreekt zijn overtuiging dat het christelijk geloof fundamenteel redelijk is. Met veel voorbeelden en een bespreking van vragen en moeilijkheden die bij de verdediging van het christelijk geloof zich kunnen voordoen is het zonder meer een actueel boek. Aan het eind biedt het boek leessuggesties voor Nederlandstalige literatuur met betrekking tot het onderwerp.

Specificaties

Nederlands | 9789023923671

Titel Handboek apologetiek : communicatie van het christelijk geloof
Auteur Alister E. McGrath
Secundaire auteur Arend Smilde
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : Boekencentrum, cop. 2012
Overige gegevens 219 p - 24 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Mere apologetics. - Grand Rapids, MI : Baker Books, cop. 2012
ISBN 9789023923671
PPN 343576309
Rubriekscode 232
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Apologetiek
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord TheologieCalvinisme