De allermooiste bedtijdverhalen
Boek

De allermooiste bedtijdverhalen (cop. 2012)/ Aline de Pétigny, [vert. uit het Frans: Annemie Bosmans ... et al. ; ill.: Evgeniy Antonenkov ... et al.]

Bundel verhalen over sprekende dieren, fantasiewezens en sprookjesfiguren, zoals heksen, spookjes, kabouters en draken. Voorzien van veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevige, kloeke bundel met 42 fantasieverhaaltjes voor kleuters over heksen, spookjes, sprekende dieren, vampiers, kabouters, draken, enz. Geen van de fantasiewezens is beangstigend, hooguit zijn ze wat ondeugend, maar meestal erg vriendelijk. De vlot leesbare verhalen wisselen in lengte van drie tot tien pagina's, goed voor een paar minuten voorlezen vlak voor het slapengaan. Inhoudelijk zijn ze niet altijd even sterk en vaak nogal braaf; een aantal verhaaltjes heeft een duidelijke moraal. Het boek is mooi uitgegeven. De verhalen zijn steeds voorzien van meerdere vrolijk gekleurde, redelijk aantrekkelijke illustraties van de hand van vier verschillende illustratoren. De auteur heeft al meerdere verzamelbundels gepubliceerd met vergelijkbare verhalen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044733686

Titel De allermooiste bedtijdverhalen
Auteur Aline De Pétigny
Secundaire auteur Annemie Bosmans ; Evgeniy Antonenkov
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 224 p - ill - 24 cm
ISBN 9789044733686
PPN 343671921
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands