Kleine Huppel bij de dokter
Boek

Kleine Huppel bij de dokter (cop. 2012)/ Aline de Pétigny, ill.: Clara Suetens ; [idee & inhoudelijk concept: ZNU ; vert. uit het Frans: Sabine Van Humbeeck]

Konijntje Huppel moet voor een prik naar de dokter. Als hij zich verstopt, gebeurt er een ongelukje. Nu moet hij echt naar de dokter. Prentenboek met zachtgekleurde potloodtekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Kleine Huppel moet naar de dokter voor een prikje. Hij wil niet, hij durft niet, hij gaat niet! Huppel probeert van alles om onder de afspraak uit te komen en dat loopt niet zo heel goed af... Uiteindelijk blijkt Huppel een veel dapperder konijntje dan hij zelf had gedacht. Een prik? Kom maar op! In dit degelijke prentenboek wordt de angst voor de dokter op een speelse manier beschreven. Veel kinderen zullen de gevoelens van Huppel herkennen. Ze zullen zich kunnen inleven door de eenvoudige, leuke manier waarop het verhaal geschreven is en door de zachte, lieflijke illustraties. De tekeningen, waarmee dit boek rijkelijk gevuld is, zijn sprekend en emoties zijn duidelijk herkenbaar. De uitgave kent vrij veel tekst met enkele moeilijk woorden (infectie, injectienaald, rododendron), die is neergezet in grote, zwartgedrukte letters tussen de illustraties door. Het verhaal wordt verteld in de verleden tijd. Leuk boekje voor kleuters, dat zeer geschikt is om het betreffende onderwerp bespreekbaar te maken; thuis, in de dokterspraktijk of op school. Huppel was eerder onder andere te vinden op de boerderij, op het potje en aan zee. Eerder verschenen onder de titel 'Kleine Huppel krijgt een prik'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044731811

Titel Kleine Huppel bij de dokter
Auteur Aline De Pétigny
Instelling /Zuidnederlandse Uitgeverij, Aartselaar
Secundaire auteur Clara Suetens ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens [24] p - ill - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Kleine Huppel voorleesboek - Oorspr. titel: Kleine Huppel krijgt een prik. - Cop. 2003
ISBN 9789044731811
PPN 343764202
Thematrefwoord Doktersbezoeken ; Angsten
Taal Nederlands