Op stap met Pettson en Findus!
Boek

Op stap met Pettson en Findus! een wriemelzoekboek (cop. 2012)/ Sven Nordqvist, [vert. uit het Duits: Davidsfonds Uitgeverij]

Groot hardkartonnen prentenboek over opa Pettson en zijn kat Findus, die in en rond hun lieflijke houten huisje van alles beleven. Met paginagrote zoekplaten in warme, natuurlijke kleuren waarop allerlei voorwerpen en (fantasie)dieren gezocht moeten worden. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Over opa Pettson en zijn onafscheidelijke kat Findus is een aantal prentenboeken verschenen. Nu is er een groot kartonboek voor een iets jongere doelgroep in vertaling uitgekomen. Het bevat negen zoekplaten van een of twee pagina's groot, met onder de platen afbeeldingen van dieren en voorwerpen die in de platen teruggevonden kunnen worden. Als extraatje is er de zoekopdracht naar de zogeheten mukkels, fantasiediertjes die overal en nergens opduiken. Op de illustraties in aquarel valt heel wat te ontdekken; ze ademen een warme, wat ouderwetse, landelijke sfeer uit en zitten boordevol grapjes. De prent waarop Pettson en Findus, werkend in de tuin, vier keer staan afgebeeld, kan voor wat verwarring zorgen bij jonge kinderen. De tekst is beperkt tot een regel boven de illustratie en de naam van de te zoeken voorwerpen en dieren. Een mooie, educatieve uitgave, waarmee de woordenschat kan worden vergroot en die borg staat voor veel kijkplezier. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059084421

Titel Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek
Auteur Sven Nordqvist
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, cop. 2012
Overige gegevens [14] p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: Komm mit zu Pettersson und Findus! : ein Wimmelbilderbuch. - Hamburg : Oetinger, cop. 2011
ISBN 9789059084421
PPN 343764822
Thematrefwoord Zoekplatenboeken
Taal Nederlands