Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Sprookjes voor kleine kinderen
Boek

Sprookjes voor kleine kinderen (cop. 2012)/ [herverteld door Susanna Davidson ... et al., ill.: Mike Gordon ... et al. ; red.: Jenny Tyler ... et al. ; vert. uit het Engels: Uitgeverij Baeckens Books]

Navertelling van Roodkapje, De drie kleine biggetjes, Goudlokje en de drie beren, De twaalf dansende prinsessen en De kikkerprins. Prentenboek met grappige, gedetailleerde illustraties en een korte tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Bundel eigentijdse originele bewerkingen van de sprookjes Roodkapje, De drie kleine biggetjes, Goudlokje en de drie beren, De twaalf dansende prinsessen en De kikkerprins. Twee auteurs en drie illustratoren, met ieder een eigen stijl, zorgden voor een dynamisch, sfeervol en kleurrijk geheel met respect voor de traditionele sprookjes(elementen). De uitgave in vierkant groot formaat bevat gedetailleerde illustraties over enkele en dubbele pagina's. Afsnijdingen en laag perspectiefgebruik verhogen de betrokkenheid. De weinige tekstregels in de illustraties zijn bondig en trefzeker; ze laten zich goed voorlezen. De leesbaarheid wordt vergroot door het levendige lettertype, het uitvergroten van bepaalde kreten en de weergave van gedachten en gevoelens in zwierig weergegeven regeltjes. Verhalende schrijfstijl met groot gevoel voor humor en hilariteit ('Ik wil nooit met hem trouwen. Ik eet nog liever mijn teennagels op'). Tekst en beeld sluiten naadloos op elkaar aan. Een verzorgde uitgave (met leeslint) die uitnodigt om meermaals gelezen en bekeken te worden; voorlezers zullen met plezier de sprookjes gestalte geven. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781409548461

Titel Sprookjes voor kleine kinderen
Secundaire auteur Susanna Davidson ; Mike Gordon ; Jenny Tyler
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2012
Overige gegevens 133 p - ill - 26×26 cm
Annotatie Vert. van: Fairy tales for little children. - London : Usborne, cop. 2008
ISBN 9781409548461
PPN 34371017X
Rubriekscode 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes