De vreugde van God
Boek

De vreugde van God (cop. 2012)/ John Piper, [vert. uit het Engels René Barkema]

Verhandeling door de Amerikaanse baptistenpredikant over de vreugde die God schept in Zijn Drie-enige wezen en in de mens die in Hem gelooft.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur (1946) is al meer dan dertig jaar pastor van de Bethlehem Baptist Church in Minneapolis. Hij beschrijft in de eerste zes hoofdstukken de vreugde van God in zijn eigen Drie-enige wezen, zijn volkomenheden en werk in schepping en voorzienigheid. God ervaart vreugde in alles wat Hij doet, in zijn Zoon in de allereerste plaats. Vanaf hoofdstuk zeven wordt aandacht besteed aan Gods vreugde over de gehoorzaamheid en de daden van de mens die in Hem gelooft en dat wil waarmaken in het leven van elke dag. De woorden van de apostel Paulus in Romeinen 3:25 en volgende zijn de auteur dierbaar en wat hij daarover schrijft, ontroert en raakt het hart van de lezer. Op pagina 255 zegt hij dat de mens door genade in staat is niet meer te zondigen; dat lijkt een uitglijder. Met studievragen aan het eind van het boek is het een uitgave, vol opwekkende bemoediging. Met registers op bijbelteksten en niet-bijbelse personen.

Specificaties

Nederlands | 9789051944075

Titel De vreugde van God
Auteur John Piper
Secundaire auteur René Barkema
Type materiaal Boek
Uitgave Franeker : Van Wijnen, cop. 2012
Overige gegevens 316 p - tab - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : De Banier, 2007 - Met lit. opg., reg - Vert. van: The pleasures of God. - Sisters, Oregon : Multnomah Publishers, cop. 1991
ISBN 9789051944075
PPN 33937800X
Rubriekscode 254.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geloofsbeleving
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Geloofsbeleving