Koken met Nellie & Cezar
Boek

Koken met Nellie & Cezar recepten voor en door kleuters (cop. 2011)/ ill. Ingrid Godon, recepten Nele Soors ; [foto's: iStockphoto, Nele Soors ... et al. ; concept en eindred.: Elena Schutjes]

Samen met Nellie en Cezar maak je hotdogmummies of griezelslierten. Vier recepten voor elk jaargetijde worden stapsgewijs uitgelegd. Met kleurentekeningen en -foto's. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Recensie

Koken met Nellie en Cezar en met jou. De twee figuurtjes (een muis en een kikker) zijn bekend van de vele prentenboeken en de gelijknamige tv-serie. Deze uitgave bevat recepten voor zestien overheerlijke gerechten: voorgerechten, soepjes, desserts en hapjes. Voor in het boek is een inleiding te vinden met uitleg over de symbolen die bij de gerechten terug te vinden zijn (moeilijkheidsgraad, bereidingstijd, tijdsduur in de koelkast, hoeveelheid). De recepten zijn verdeeld in herfst-, winter-, lente- en zomerrecepten. Bij elk seizoen zijn vier passende gerechten ondergebracht. Wat denk je van herfstachtige hotdogmummies of heksencakejes? Hoe klinkt het zomerse regenboogslaatje, de smoelpannenkoek of het fruitijsje jou in de oren? Elk recept staat op een dubbelpagina met foto's van de benodigde ingrediënten, illustraties van de benodigde hulpmaterialen en een (niet omkaderde) foto van het eindresultaat. Ieder gerecht wordt door Nellie of Cezar in korte tekst en kleine foto uitgelegd. Er is geen register, wel een inhoudsopgave aanwezig. Een erg leuk, kleurrijk en aantrekkelijk ogend receptenboek, waarmee kinderen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar met hulp van ouders of opvoeders echt aan de slag kunnen.

Specificaties

Nederlands | 9789031732128

Titel Koken met Nellie & Cezar : recepten voor en door kleuters
Uniforme titel Koken met Nellie en Cezar
Auteur Ingrid Godon
Secundaire auteur Nele Soors ; Elena Schutjes
Type materiaal Boek
Uitgave [Averbode] : Averbode, cop. 2011
Overige gegevens [36] p - ill - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Ketnet
ISBN 9789031732128
PPN 344131912
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken