The prisoner of heaven
Boek

The prisoner of heaven (2012)/ Carlos Ruiz Zafón, transl. from the Spanish by Lucia Graves

Rond Kerstmis 1957 wordt voor een boekhandelaar het perspectief van een gezapig burgerlijk bestaan verstoord door de komst van een vreemde, manke man die een peperdure editie van 'De Graaf van Montecristo' koopt.

Aanwezigheid

Recensie

In dit zelfstandig te lezen vervolg op de wereldwijde bestseller 'The shadow of the wind'* en opvolger 'The angel's game'** keren de belangrijke personages uit die romans terug voor een nieuw mysterie. Het is inmiddels 1957 en de in Barcelona woonachtige Daniel en Bea zijn de kersverse ouders geworden van een zoon. Ze verheugen zich ook op de bruiloft van hun goede vriend Fermin. Niets lijkt ieders geluk in de weg te staan. Maar dan wordt hun boekhandel bezocht door een zonderling die hen op een indringende manier confronteert met een verborgen geschiedenis. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor Daniel en Fermin, die zich verdiepen in een mysterie dat twintig jaar lang verborgen is gebleven. Het boek heeft een uitgekiend plot, een vleugje romantiek en knap met elkaar verweven verhaallijnen, en er is op een natuurlijke manier een flinke brok geschiedenis over de tijd van Franco in verweven. De Spaanse auteur (1964) is een echte verhalenverteller, die talrijke lezers aan hun stoel gekluisterd zal houden met dit goed geschreven boek. Normale druk, ruime interlinie en ruime marges. Zie ook de Spaanstalige editie 'El prosionera del cielo'***.

Specificaties

Engels | 9780297868095

Titel The prisoner of heaven
Uniforme titel Cemetery of forgotten books
Auteur Carlos Ruiz Zafón
Secundaire auteur Lucia Graves
Type materiaal Boek
Uitgave London : Weidenfeld & Nicolson, 2012
Overige gegevens 278 p - 24 cm
Annotatie Maakt deel uit de romancyclus: Cemetery of forgotten books - Vert. van: El prisionero del cielo. - Barcelona : Planeta, 2011. - (El cementerio de los libros olvidados) (Autores españoles e iberoamericanos)
ISBN 9780297868095
PPN 340241543
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Boekhandelaren
Taal Engels