De killing
Boek

De killing (cop. 2012)/ David Hewson, [vert. uit het Engels: Janine van der Kooij ... et al.]

Wanneer een Deense vrouwelijke inspecteur van politie zich vastbijt in het onderzoek rond de moord op een jonge vrouw, lijkt het spoor te leiden naar de burgemeester van Kopenhagen en diens staf. Romanbewerking van de Deense tv-serie.

Recensie

Tijdens de burgemeestersverkiezing voor de stad Kopenhagen wordt een jonge vrouw vermoord. Bij het onderzoek stuit inspecteur Sarah Lund steeds op een connectie met het stadhuis. De zoektocht naar de moordenaar krijgt daardoor steeds meer een politieke lading. De televisieserie met dezelfde titel is op dvd razend populair en wordt gezien als een van de beste krimi's van de laatste tijd. Voor wie dit alles toch nog gemist heeft, is deze vuistdikke detective die gebaseerd is op het scenario en die dezelfde verhaallijnen volgt. Pas in de epiloog geeft de schrijver er een (wat onnodige) eigen wending aan. Het taalgebruik is niet moeilijk, de drie verhaallijnen met elk hun eigen echte hoofdpersonen zijn boeiend en goed te volgen en net als de serie zelf blijft het verhaal spannend tot het eind. Een knap geconstrueerd verhaal, maar ten opzichte van de televisieserie is er geen meerwaarde. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022562574

Titel De killing
Auteur David Hewson
Secundaire auteur Søren Sveitsrup ; Janine van der Kooij
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, cop. 2012
Overige gegevens 685 p - 23 cm
Annotatie Gebaseerd op het originele scenario van Søren Sveitsrup - Vert. van: The killing. - London [etc.] : Macmillan, 2012
ISBN 9789022562574
PPN 340423730
Genre detectiveroman
Taal Nederlands