Schaduwboksen
Boek

Schaduwboksen Nelson Mandela en de nobele kunst van de zelfverdediging (cop. 2012)/ Erik Brouwer, [idee: Human Sources managementontwikkeling, Akkie Muller]

Biografie van de Zuid-Afrikaanse politicus (1918) en zijn levenslange liefde voor de bokssport, die hem dankzij dagelijkse training hielp zijn detentie op Robbeneiland te overleven.

Recensie

Vele boeken zijn er over Nelson Mandela geschreven. Deze uitgave gaat over de belangstelling die Mandela voor de bokssport had. Hij beoefende zelf boksen en deed dagelijks Spartaanse oefeningen om tijdens de vernederingen van de apartheid fysiek en mentaal sterk te blijven, ook in de gevangenis. Talloze anekdotes over boksen en de politiek van de apartheid geven een goed beeld van zijn leven, vooral tijdens zijn detentie en erna. Dit boek is een leidraad voor boksers en sporters in het algemeen. Met elf historische zwart-witfoto's en een boekenlijst. Een ontroerend boek over een ontroerend goed mens. Niet alleen sporters zullen belangstelling hebben voor deze uitgave.

Specificaties

Nederlands | 9789000304660

Titel Schaduwboksen : Nelson Mandela en de nobele kunst van de zelfverdediging
Auteur Erik Brouwer
Instelling /Human Sources managementontwikkeling
Secundaire auteur Akkie Muller
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten : Spectrum, cop. 2012
Overige gegevens 174 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789000304660
PPN 338306218
Rubriekscode Zuid-Afrika 947.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mandela, Nelson; Biografieën ; Boksen; Zuid-Afrika; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Mandela