Een fascinatie voor Theth
Boek

Een fascinatie voor Theth het Albanese bergdorp van A. den Doolaard (2012)/ Gerda Mulder, tekst en samenst., Herman Zonderland ... [et al.], foto's ; [vert.: Gerda Mulder ... et al. ; kartogr.: Jan de Jong]

Het Albanese dorp in woord en beeld waar de schrijver A. den Doolaard zijn roman 'De herberg met het hoefijzer' (1933) situeerde.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat Gerda Mulder op de middelbare school 'De Herberg met het Hoefijzer' las van A. den Doolaard, vatte ze een fascinatie op voor het Albanese bergdorp Theth waarin die roman speelt. Nu, vijfenveertig jaar later, heeft ze samen met fotograaf Herman Zonderland vorm gegeven aan die fascinatie door er een intrigerend boek over samen te stellen. Natuurlijk gaat ze de sporen van Den Doolaard na, maar tijdens haar reizen (vanaf het begin van de jaren zeventig) heeft ze ook informatie verzameld over de de Britse schrijfster Edith Durham, de Amerikaanse schrijfster Rose Wilder Lane, de Oostenrijkse journalist Kurt Seliger, de Deense motorrijdster Nina Rasmussen. Allemaal schreven ze over Theth. De geschiedenis van het dorp (van Mulder en uit de boeken van de genoemde bezoekers) en de prachtige foto's van Zonderland vormen een aantrekkelijk vormgegeven (oblong) boek. De schrijfster publiceerde eerder een reisgids voor Albanië.

Specificaties

Nederlands | 9789076905280

Titel Een fascinatie voor Theth : het Albanese bergdorp van A. den Doolaard
Auteur Gerda Mulder
Secundaire auteur Herman Zonderland
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht [etc.] : Skanderbeg Books, 2012
Overige gegevens 229 p - ill., krt - 15×21 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789076905280
PPN 344359913
Rubriekscode Albanië 996.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Theth; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Albanië (Theth)