Allemaal cijfers
Boek

Allemaal cijfers (cop. 2012)/ tekst: Inge Bergh, ill.: naar Ingrid Godon [ill.: Fabrique d'Images ; concept en eindred.: Elena Schutjes ... et al.]

Tel met Nellie en Cezar van 1 tot 10. Prentenboek met kartonnen pagina's, kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Stevig vierkant prentenboek met afgeronde hoeken, matglanzend, dik papier over de beroemde Nellie & Cezar. Ze tellen van 1 tot en met 10, vergelijken hoeveelheden en benoemen van welke voorwerpen er bijvoorbeeld drie zijn. Elk cijfer krijgt een hoofdstukje toebedeeld van twee naast elkaar gelegen pagina's. Elk hoofdstuk kent eenzelfde opbouw: op de pagina links een rijmend vierregelig versje (aabb of abab) over het cijfer dat aan de beurt is; op de pagina rechts zijn Nellie & Cezar (en vriendjes) met een bij het cijfer passende activiteit bezig; in een strook onder aan de bladzijden staan in cirkels concrete hoeveelheden gegroepeerd. Het vrolijk gekleurde boekje, met de sympathieke protagonisten, nodigt op vriendelijke wijze uit tot interactiviteit, voordoen en nadoen, gericht kijken, gericht tellen en zelf vertellen aan de hand van de kijkplaat. Cijferbeeld en blokschrift passen bij de eerste geschreven taal voor peuters. Los van het educatieve karakter is de inhoud van het prentenboek ook aantrekkelijk zonder al te nadrukkelijke lerende doelstellingen. Voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789031734153

Titel Allemaal cijfers
Auteur Inge Bergh
Secundaire auteur Ingrid Godon ; Elena Schutjes
Type materiaal Boek
Uitgave [Averbode] : Averbode, cop. 2012
Overige gegevens [26] p - ill - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Ketnet
ISBN 9789031734153
PPN 344127311
Thematrefwoord Tellen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands