Veilig naar school
Boek

Veilig naar school (cop. 2011)/ [tekst:] Inge Bergh, [ill.: Fabrique d'Images,] naar Ingrid Godon ; [eindred.: Elena Schutjes]

Nellie en Cezar kijken onderweg naar school goed uit. Ken jij alle verkeersborden al? Kartonnen prentenboek met kleurenillustraties, flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Elke dubbele pagina legt een verkeerssituatie van de verschillende ik-figuren (Nellie, Cezar, Mina, Fred en Leo) uit, op weg naar school. Per fiets, in de bus of in de auto. Zo komen o.a. het fietspad, de rotonde, het zebrapad en de spoorwegovergang aan de orde. Door telkens twee flapjes open te klappen komen de verkeersborden tevoorschijn en een korte tekst met de betekenis. Seriedeel rondom de bekende dierfiguren Nellie en Cezar van de veelgeprezen Vlaamse illustratrice, ook bekend van Z@ppelin-tv. De dynamische illustraties geven de emoties goed weer en zijn dik, zwart omlijnd. De korte vierregelige tekst op rijm (abab) is in de tekeningen geplaatst. De tekst loopt ritmisch niet altijd soepel. Vrolijke, kartonnen uitgave met afgeronde hoeken. Zeer geschikt voor oudere peuters en kleuters over het thema verkeer, waaraan grote behoefte is, ook voor het onderwijs. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789031731695

Titel Veilig naar school
Auteur Inge Bergh
Secundaire auteur Ingrid Godon ; Elena Schutjes
Type materiaal Boek
Uitgave [Averbode] : Averbode, cop. 2011
Overige gegevens 13 p - ill - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Ketnet, BIVV en flapjesboek!
ISBN 9789031731695
PPN 34413153X
Thematrefwoord Verkeer ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands