Mijn eerste boek over dinosauriërs
Boek

Mijn eerste boek over dinosauriërs (2012)/ Christopher Maynard, [vert. uit het Engels: Hans Wismeijer]

Welke soorten dinosauriërs waren er en hoe leefden ze? Met aandacht voor fossielen van dinosauriërs. Met kleurentekeningen, ook paginagrote. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Het leven van de verschillende soorten dinosauriërs wordt besproken. Niet alleen het leggen van de eieren, de jonge dieren, de verschillen in uiterlijk, het voedsel en de leefwijze worden behandeld, maar ook het uitsterven van de diersoort. Tot slot wordt verteld wat paleontologen met fossielen doen. Voor in het vrij grote boek bevindt zich een met gekleurde tekeningen geïllustreerde inhoudsopgave. Een verklarende woordenlijst en een register sluiten het boek af. Elk onderwerp wordt ingeleid met een stukje algemene informatie naast een paginagrote gedetailleerde kleurentekening. Op de volgende pagina's wordt, met behulp van kleinere tekeningen, verder op het onderwerp ingegaan. De gebruikte lettertypes zijn vrij groot. De informatie in dit boek geeft een beeld van hoe het geweest zou kunnen zijn. De schrijver gaat uit van veronderstellingen, die misschien wel waar kunnen zijn. Alle feiten berusten op gevonden fossielen. Deze ongewijzigde herdruk is geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025751845

Titel Mijn eerste boek over dinosauriërs
Uniforme titel Dinosauriërs
Auteur Christopher Maynard
Secundaire auteur Hans Wismeijer
Type materiaal Boek
Editie [9e dr.];
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2012
Overige gegevens 33 p - ill - 28 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 1998 - Met reg - Vert. van: My best book of dinosaurs. - London : Kingfisher Books, cop. 1998
ISBN 9789025751845
PPN 340228555
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Mijn eerste boek over...

Mijn eerste boek over... (1998-...)

vol.
Uitgeleend