Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoe worden kikkervisjes kikkers?
Boek

Hoe worden kikkervisjes kikkers? (cop. 2012)/ Darice Bailer, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Hoe verandert een kikkervisje in een kikker? Ontdek hoe andere soorten kikkers zich anders voortplanten. Met, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe worden kikkervisjes kikkers? In vijf wat langere hoofdstukken wordt uitgebreid aandacht besteed aan kenmerken van kikkers, de bevruchting en het leggen van eitjes en ten slotte de ontwikkeling van een kikkervisje tot een kikker. Ook andere soorten kikkers, die zich op een andere wijze voortplanten, komen nog even aan bod. De vele, ook paginagrote, kleurenfoto's sluiten meestal goed bij de tekst aan. Verder zijn enige duidelijke schematische tekeningen opgenomen. Een hoger technisch leesniveau is nodig om de tekst zelf te kunnen lezen. Evengoed is de hulp van een volwassene zinvol/nodig om alle informatie te kunnen bevatten en verwerken. Bij elk hoofdstuk wordt in een gekleurd kader een eenvoudige vraag gesteld waarvan het antwoord aan de orde is geweest. Achterin wordt uitgelegd hoe je zelf kikkerdril in kikkers kunt zien veranderen. Afgesloten wordt met een uitgebreide woordenlijst, verwijzing naar enige boeken van dezelfde uitgeverij, enige internetlinks en een register. Deze handzame vierkante uitgave maakt deel uit van de serie 'Vertel eens...'*. De uitgave heeft vrij dun papier. Voor jonge onderzoekers een mooie serie waarin meer te ontdekken valt over de onbekende, maar boeiende wereld van natuurverschijnselen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055667390

Titel Hoe worden kikkervisjes kikkers?
Auteur Darice Bailer
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Omslagtitel - Met lit. opg., reg - Vert. van: How do tadpoles become frogs? - New York : Marshall Cavendish, cop. 2011. - (Tell me why, tell me how)
ISBN 9789055667390
PPN 343288516
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kikkers
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kikkers

Relaties/Serie

Vertel eens...
Boek

Vertel eens... (2008-...)

vol.
Uitgeleend