Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ezels
Boek

Ezels (cop. 2012)/ Darice Bailer, [vert. uit het Engels: Karin Beneker Kolmer ; eindred.: Hubertine van den Biggelaar]

Ezels zijn vriendelijke dieren, die mensen al duizenden jaren gebruiken als lastdier. Met informatie over kenmerken, soorten en levenscyclus. Met grote en kleine kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ezels zijn vriendelijke en aanhankelijke dieren. De mensen gebruiken ze al duizenden jaren als lastdier. Dit deel uit de omvangrijke serie 'Dierenfamilies' heeft ezels als onderwerp. Onderling verschillen de delen in onder meer lay-out. In deze uitgave vormen de paginagrote kleurenfoto's de grootste aantrekkingskracht. In het inleidende hoofdstuk maakt de lezer kennis met dit dier. In de volgende vier hoofdstukken wordt uitleg gegeven over onder meer de verschillende soorten, het leefgebied, de kenmerken, de levenscyclus en de relatie met de mens. In deze van oorsprong Engelse uitgave is er ook aandacht voor ezelopvangcentra in met name Groot-Brittannië. Volle bladspiegel; er zijn geen tussenkopjes gebruikt. Het lettertype is in verhouding tot het formaat van het boek wat groot. Weetjes zijn te vinden in golvende pastelkleurige fonts. Het papier schijnt wat door. Het taalgebruik is niet echt aangepast aan jonge lezers. Gelukkig zijn er voor de ontsluiting van het boek een register, verklarende woordenlijst, verwijzing naar enige boeken van de uitgever zelf en internetlinks aanwezig. Een boeiend, zeer informatief boek over een bekende diersoort. Geschikt als eerste kennismaking, ook voor spreekbeurten en werkstukken. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055667338

Titel Ezels
Auteur Darice Bailer
Secundaire auteur Karin Beneker Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 47 p - ill - 24×24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Donkeys. - New York : Marshall Cavendish Corporation, cop. 2012. - (Animals, animals)
ISBN 9789055667338
PPN 343300184
Rubriekscode 633.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ezels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Ezels

Relaties/Serie

Dierenfamilies

Dierenfamilies (2002-...)

vol.
Uitgeleend