Lord of misrule
Boek

Lord of misrule (2012)/ Jaimy Gordon

In het West-Virginia van de jaren zeventig van de 20e eeuw komen twee nieuwelingen van alles tegen wat mis is met de rensport: doping, gangsters die sporters omkopen, mislukte paardenverzorgers.

Aanwezigheid

Recensie

Tommy en Maggie verschijnen op een renbaan in de jaren zeventig met een stel claimers, oftewel paarden die te koop worden gezet in claiming races. Hun plannen voor een snelle beloning worden bemoeilijkt doordat Maggie helemaal paardengek raakt en Tommy zijn grip op de realiteit verliest. Ondanks lovende kritieken is deze 'National Book Award' winnaar, door de stijlkeuzes van de auteur, bijna onleesbaar. De personages spreken een dialect met verzonnen woorden en spelling. Ook zijn de aanhalingstekens in het gehele boek weggelaten waardoor de dialoog onevenredig veel concentratie vergt. Daarnaast is het verhaal erg dun en bevat het vrouwonvriendelijke seksscènes. Ondanks de eenzijdige personages die altijd of goed of slecht zijn, zijn de 'goede' aandoenlijk. Maggie is een dappere jonge vrouw zonder inschattingsvermogen. Medicine Ed en Two-Tie, kinderloze oude mannen die uitgeput zijn van hun dagelijkse bezigheden, gaan hun oude dag tegemoet zonder genegenheid. Dit verhaal over het laatste grote decennium van de rensport toont de dierlijke aspecten van de menselijke natuur. Normale druk en ruime interlinie.

Specificaties

Engels | 9780857386717

Titel Lord of misrule
Auteur Jaimy Gordon
Type materiaal Boek
Uitgave London : Quercus, 2012
Overige gegevens 375 p - 20 cm
Annotatie Gedeeltelijk eerder verschenen in een licht gewijzigde vorm in: Witness en Blue Mesa Review - Oorspr. uitg.: McPherson, 2010
ISBN 9780857386717
PPN 339923202
Genre dierenleven
Thematrefwoord Paardensport
Taal Engels