The avengers
DVD

The avengers (cop. 2012)/ [starring] Robert Downey jr. ... [et al.], dir. by Joss Whedon

Wanneer Loki de aarde wil vernietigen, roept de baas van de geheime organisatie S.H.I.E.L.D. 'The avengers' bij elkaar om hem te stoppen.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse superheldenfilm van regisseur Joss Whedon (Buffy, the vampire slayer; Serenity) die ook het scenario schreef, geïnspireerd op de Marvel Comics-serie die vanaf 1963 verschijnt. Loki, de slechte halfbroer van dondergod Thor, wil met de hulp van buitenaardse wezens de aarde vernietigen. Daarom roept Nick Fury, de baas van de geheime organisatie S.H.I.E.L.D., 'The avengers' bij elkaar om dit plan te dwarsbomen. De zes Avengers zijn Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson), de Hulk (Mark Ruffalo) en Hawkeye (Jeremy Renner). André Waardenburg (NRC 25-4-'12) schrijft: 'Een paar geslaagde grappen en scènes redden The Avengers niet van de algehele creatieve malaise.' De meeste reacties zijn echter positief. Floortje Smit (Volkskrant 26-4-'12): '(...) Knap is wel dat Whedon er in deze voortrazende film in slaagt geen van de superhelden ondergesneeuwd te laten raken en de repetitieve boodschap over samenwerking weet te doorspekken met een aantal goed geslaagde grappen. Bovendien leidt dit alles tot een eindscène die een weinig origineel maar wel indrukwekkend feest van destructie is (...)'. Met extra's. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 2550009273694

Titel The avengers
Uniforme titel Marvels The avengers
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joss Whedon ; Robert Downey
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Walt Disney Studios Home Entertainment, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 143 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels of Frans gesproken, Nederlands, Engels en Frans ondertiteld. - Titel op omslag te lezen als: Marvels The Avengers. - Gebaseerd op de Marvel-stripboeken - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2012 - Bevat ook o.a.: Audiocommentaar van de regisseur
ISBN 2550009273694
PPN 343199483
Genre science-fiction
Taal Engels