The hunger games
DVD

The hunger games (cop. 2012)/ Jennifer Lawrence ... [et al.], dir.: Gary Ross

Katniss Everdeen springt in de bres voor haar jongere zusje wanneer deze wordt uitgeloot voor de jaarlijkse Hongerspelen op televisie, waarin tieners uit twaalf districten vechten tot de dood.

Aanwezigheid

Recensie

Deze Amerikaanse tienerfilm van regisseur Gary Ross is gebaseerd op het eerste deel van de populaire young adult-boekenserie* van Suzanne Collins. In de toekomst is Amerika veranderd in het land Panem, bestaande uit een welvarend Capitool en twaalf arme districten. In de jaarlijkse Hongerspelen moeten 24 kinderen, uit elk district een jongen en een meisje, strijden op leven en dood in een 'Big Brother'-omgeving; maar een kan hierbij overleven. De belevenissen zijn life te volgen op televisie. Katniss (16 jaar) springt in de bres voor haar jongere zusje Prim wanneer deze wordt uitgekozen. Floortje Smit (Volkskrant 22-3-'12): 'Het is een prachtige rol van Jennifer Lawrence (...) Het tweeënhalf uur durende The Hunger Games is afwisselend ontroerend, spannend en visueel overdonderend. (...) Acteurs als Stanley Tucci en Toby Jones spelen hun bijrollen met aanstekelijk plezier. Ross neemt de kijker prettig serieus (...)'. Marco Weijers (Telegraaf 22-3-'12): '(...) een spannend avontuur, dat vooral ook dramatisch veel beter doortimmerd is. De filmmaker zit Katniss met zijn camera dicht op de huid. (...) The Hunger Games doet hongeren naar meer.' De film won vier MTV-awards voor o.a. Beste vrouwelijk en Beste mannelijk rol en Beste gevecht. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 5412370811202

Titel The hunger games
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gary Ross ; Jennifer Lawrence ; Suzanne Collins
Type materiaal DVD
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Home Video, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 136 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels of Frans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Suzanne Collins - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Lionsgate, 2012
ISBN 5412370811202
PPN 343198398
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Dystopieën
Taal Engels