De levensvlam
Boek

De levensvlam (cop. 2012)/ E.J. Allibis, [ill.: Victor Togliani ... et al. ; vert. uit het Italiaans: Siska Lernout ; red. NL: Ingrid Koops ; red.: Koen Diddens]

Drie Engelse studenten vormen het middelpunt van een op handen zijnde machtsstrijd tussen engelen. Een van hen blijkt in zijn hart de levensvlam te dragen, waarmee nieuwe engelen worden opgewekt. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Een 'Bildungsroman' geplaatst in een fantasy setting. Drie Engelse studenten, twee jongens en een meisje, bijgestaan door een wetenschapper, die esoterische kennis bezit van de kabbala, vormen het middelpunt van een op handen zijnde machtsstrijd tussen engelen. Als zij door vertegenwoordigers van dit etherische volk worden meegenomen naar een parallel universum waar het rijk der engelen zich bevindt, wordt duidelijk dat een van de jongeren in zijn hart drager is van de levensvlam, het middel waarmee nieuwe engelen worden opgewekt. Het onderhoudende verhaal heeft een aantal verhaallijnen, dat samenvalt in de epische slag tussen het Goede en het Kwade. De auteur neemt alle tijd om de intriges uit te werken, de hoofdpersonen te karakteriseren en de flora en fauna te beschrijven. Er wordt relatief veel ruimte gegeven aan dialogen. Het verhaal, uitmondend in een conventioneel einde, bevat een mengeling van realisme, fantasie en spiritualiteit. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345695

Titel De levensvlam
Uniforme titel Unika
Auteur E.J. Allibis
Secundaire auteur Victor Togliani ; Siska Lernout ; Ingris Koops
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Fantoom, cop. 2012
Overige gegevens 571 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: La fiamma della vita. - Novara : De Agostini, cop. 2010. - (Unika)
ISBN 9789078345695
PPN 344379264
Genre science-fiction
Thematrefwoord Engelen
Taal Nederlands