Stad van schepen
Boek

Stad van schepen (cop. 2012)/ Mary Hoffman, vert. [uit het Engels] door Annelies Jorna ; [ill. Peter Bailey]

Isabel (16) moet in alles opboksen tegen haar tweelingbroer. Maar dan belandt ze in een parallelle wereld in de stad Classe (Ravenna). Ze raakt verzeild in de gevaarlijke wereld van handel en piraterij. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Isabel Evans (bijna 17) moet al lang opboksen tegen haar tien minuten oudere tweelingbroer Charlie. Het lijkt wel alsof hij in alles beter is, in ieder geval vinden anderen dat. Om de vergelijking uit de weg te gaan, probeert ze zo min mogelijk in de aandacht te komen en richt zij zich op haar grote liefde, de kunst. Door middel van een stuk mozaïek belandt ('stravageert') zij in Classe, de Taliaanse variant van Ravenna. Hier komt zij terecht in de gevaarlijke wereld van handel en piraterij en ontdekt zij dat Classe bedreigd wordt door de Chimici's. Vijfde deel van de veel gelezen serie 'Stravaganza'*. Voorkennis van de eerdere delen is wel noodzakelijk, omdat de lezer anders tamelijk snel verstrikt zal raken in de veelheid aan personages. Eveneens zal de lezer eenvoudiger wennen aan de structuur van het boek, waarbij in elk hoofdstuk meerdere verhaallijnen gepresenteerd worden. Heden en verleden, fantasie en realiteit lopen naadloos in elkaar over. Sfeervol wordt het renaissancistische Italië beschreven en de lezer zal zich tamelijk snel mee laten slepen met alle intriges. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000310029

Titel Stad van schepen
Auteur Mary Hoffman
Secundaire auteur Annelies Jorna ; Peter Bailey
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Houten : Van Goor, cop. 2012
Overige gegevens 362 p - ill - 22 cm
Annotatie Ook verschenen als online resource - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2011 - Vert. van: City of ships. - London [etc.] : Bloomsbury, 2010. - (Stravaganza ; 5)
ISBN 9789000310029
PPN 329961926
Genre science-fiction - historische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stravaganza
Boek

Stravaganza (2003-...)

vol. 5
Uitgeleend
Mary Hoffman