Waar is de rode ridderhelm?
Boek

Waar is de rode ridderhelm? een groot zoek- en aanwijsboek (cop. 2009)/ Joachim Krause, [vert. uit het Duits M. Hoogland]

Bas gaat met zijn ouders en kleine zusje naar het kasteel voor een ridderfeest. Er is van alles te zien en te doen. Hardkartonnen prentenboek met grote gekleurde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken waarin de kleuter Bas met zijn ouders en kleine zusje naar een kasteel gaat voor een ridderfeest. Er is daar veel te beleven, zoals demonstraties van middeleeuwse gebruiken en toernooien. De lezer/kijker ziet hoe hedendaagse families tussen ridders en jonkvrouwen rondlopen en komische voorvallen meemaken. Ook zijn er moderne speeltoestellen als een springkussen en draaimolen en kraampjes met lekkernijen. En ten slotte is er nog een verjaardagsfeestje van een vriendje van Bas. De overvolle platen, met oog voor detail en actie, zijn met vaart met pen getekend en vrolijk ingekleurd. In de bladzijden zijn kijkgaten uitgesneden om de aandacht op bepaalde onderdelen te vestigen en kinderen te stimuleren om naar de rode ridderhelm te zoeken, die op iedere plaat gemakkelijk te vinden is. De korte tekst boven of onder iedere prent is niet bijster origineel, maar daagt peuters en kleuters uit om goed te kijken. Prentenboek voor jonge 'ridders' waarin veel te ontdekken valt. In dezelfde uitvoering verscheen 'Waar is de gele grijper?'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025110949

Titel Waar is de rode ridderhelm? : een groot zoek- en aanwijsboek
Auteur Joachim Krause
Secundaire auteur M. Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Holland, cop. 2009
Overige gegevens [16] p - ill - 32 cm
Annotatie Vert. van: Wo ist der rote Ritterhelm? - Bindlach : Loewe, 2007
ISBN 9789025110949
PPN 319011208
Thematrefwoord Kastelen ; Zoekplatenboeken
Taal Nederlands