Het Spokeneiland
Boek

Het Spokeneiland (cop. 2012)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; [tekst: Mario Pasqualotto ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Catalina Steenkoop]

Tijdens een angstaanjagende storm stranden de Zeewolfjes op Spokeneiland. Op het eiland is geen levende ziel te bespeuren, maar toch horen ze stemmen. Zou het er echt spoken? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens een angstaanjagende storm stranden de Zeewolfjes op Spokeneiland. Op het eiland is geen levende ziel te bespeuren, maar toch horen ze stemmen. Na de proloog volgen zes hoofdstukken. Voorin worden de hoofdpersonen voorgesteld en achterin staat een summier informatief gedeelte over piraterij (gevangenen van Spokeneiland en een vademecum voor jonge schipbreukelingen). De uitwerking van het verhaal is wensvervullend, maar ook uiterst voorspelbaar. Tiende boek uit de reeks 'De Piratenschool'*. Zelfstandig te lezen. De verzonnen AVI-aanduiding achter op het boek klopt niet: de lange zinnen, moeilijke woorden (luguber, stalagtieten, vademecum) en ongebruikelijke uitdrukkingen die een Zuid-Nederlandse herkomst verraden (hoe geraken we in de toren?) vragen de nodige belezenheid. De tekst bevat bovendien veel fouten. De dialogen van de spoken zijn in hoofdletters weergegeven. Rijkelijk geïllustreerd met aantrekkelijke kleurenillustraties in cartooneske en stripachtige vorm. Het avontuurlijke onderwerp sluit wel aan bij veel jeugdige lezers. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054619765

Titel Het Spokeneiland
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Instelling /Baeckens Books
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Mario Pasqualotto ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2012
Overige gegevens 80 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: L'isola degli spettri. - Novara : De Agostini, cop. 2009. - (La Scuola dei Pirati)
ISBN 9789054619765
PPN 344361772
Genre zeeverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Schoolleven ; Spoken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Piratenschool
Boek

De Piratenschool (2011-...)

vol. 10
Uitgeleend
#Sir#Steve Stevenson