Waar de meeste ziekten beginnen
Boek

Waar de meeste ziekten beginnen en de ware geheimen om ze te voorkomen (cop. 2012)/ Andreas Moritz, [vert. uit het Engels: Inge Zoet ; red.: Bianca Kroon]

Beknopte ayurvedische inleiding in het ontstaan van ziekten door het niet goed functioneren van het spijsverteringsstelsel.

Recensie

In dit boek beschrijft de auteur hoe de meeste ziekten volgens hem ontstaan. Hij schrijft over het belang van een goede spijsvertering. Daarmee volgt hij de gedachtegang van Ayurveda (natuurgeneeskunde uit India), dat het lichaam vergiftigd kan raken wanneer de spijsvertering niet goed verloopt. Een goede spijsvertering is afhankelijk van een sterk Agni, of spijsverteringsvuurtje. Is Agni slecht, dan kan zich dit tevens uiten in een 'vergiftigde geest'. Mensen voelen zich niet lekker wanneer het lichaam niet goed functioneert. Aan de hand van plaatjes laat de auteur zien hoe de spijsverteringsorganen georganiseerd zijn in het lichaam. Opslag van Ama (afvalstoffen volgens Ayurveda) kan bijvoorbeeld al ontstaan vanwege een verkeerde lichaamshouding. De auteur legt uit hoe in het lichaam de drie bio-energieën van Ayurveda, vata, pitta en kapha, werkzaam zijn. Met tot slot een paar handige tips.

Specificaties

Nederlands | 9789079872459

Titel Waar de meeste ziekten beginnen : en de ware geheimen om ze te voorkomen
Auteur Andreas Moritz
Secundaire auteur Inge Zoet ; Bianca Kroon
Type materiaal Boek
Uitgave [Den Dolder] : Succesboeken.nl, cop. 2012
Overige gegevens 88p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van een keuze uit: Timeless secrets of health & rejuvenation. - Cop. 2009
ISBN 9789079872459
PPN 341555517
Rubriekscode 611.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ayurveda
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ayurveda