Heimwee naar hagelslag
Boek

Heimwee naar hagelslag mijn ouders emigreren (en ik moet mee) (cop. 2012)/ Lotte Stegeman, [foto's Henrico Prins ... et al.]

Ties vertrok met zijn ouders naar Nieuw-Zeeland en Moon naar de Verenigde Staten. Verhalen van elf Nederlandse kinderen van 11 tot 17 jaar die naar een ander land verhuizen. Met zwart-witfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Als haar ouders naar Amerika verhuizen, reist dochter Moon uiteraard mee. Ze wonen dicht bij het strand maar ze moet uiteraard ook naar school en dat valt als 11-jarige natuurlijk niet mee. Ties verhuist met zijn ouders naar Nieuw-Zeeland en spot er graag dolfijnen en walvissen. Maar als de stad waar zij wonen getroffen wordt door een aardbeving is hij best geschrokken. Bundel met door de auteur (hoofdredacteur van jeugdweekkranten) opgeschreven persoonlijke verhalen van elf kinderen in de leeftijd van 11 tot 17 jaar op basis van interviews met hen. Zij hebben gemeen dat zij allen moesten verhuizen naar een ander land omdat hun ouders besloten te emigreren. Ieder verhaal is heel persoonlijk evenals de beleving en de situatie. Elk verhaal is geïllustreerd met enige zwart-wifoto's. Achterin geven de elf kinderen nog een tip. Het taalgebruik is eenvoudig en eigentijds, de doelgroep klein. Want hoewel de inhoud en de ervaringen natuurlijk reuze belangrijk zijn voor degenen die aan het woord zijn, zijn de verhalen zo persoonlijk dat ze eigenlijk alleen interessant zijn voor kinderen die in eenzelfde situatie zitten/komen. Soortgelijke ervaringen van kinderen zijn ook te lezen in 'Ik heb het niet bedacht...' van Marjanne Simons (2009)*. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048814169

Titel Heimwee naar hagelslag : mijn ouders emigreren (en ik moet mee)
Auteur Lotte Stegeman
Secundaire auteur Henrico Prins
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, cop. 2012
Overige gegevens 199 p - ill., krt - 20 cm
ISBN 9789048814169
PPN 340826703
Rubriekscode 302.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verhuizen; Buitenland ; Verhuizen; Buitenland; Verhalen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Verhuizen