Stokhaken
Boek

Stokhaken haken met een haaknaald en een bezemsteel (cop. 2012)/ Teuni Levering-Vos en Riek Siertsema, [red.: Tekstbureau Omdat ; fotogr.: Fotografie Gerhard Witteveen ; ill.: Studyo-N, Yon Prüst]

Werkbeschrijvingen voor kledingstukken en siervoorwerpen, waarbij de combinatie van een haaknaald met een bezemsteel leidt tot speciale effecten.

Recensie

In deze tijd waarin haken en breien weer in opkomst zijn, is er ook een hernieuwde belangstelling voor bijzondere technieken. In de handwerk- en hobbyzaken zijn dan ook reeksen boekjes te vinden, waarin deze brei- en haakwerken uit de doeken worden gedaan. Een voorbeeld hiervan is dit boekje over 'stokhaken'. Met een haaknaald en een (stuk) bezemsteel wordt een heel apart effect verkregen, temeer daar er in het boekje wordt uitgegaan van heel mooie materialen zoals wol en zijde. De basistechnieken, namelijk een losse en een stokje haken, worden als bekend verondersteld. Bovendien tonen de fraaie kleurenfoto's heel duidelijk de werkwijze. Ook is een aantal ontwerpen stap voor stap uitgewerkt en worden de benodigde materialen nauwkeurig aangegeven. Er zijn werkbeschrijvingen voor onder meer een sjaal, vest, schoudertas, kussens en een kindervestje. Op de kleurenfoto's zijn ook de gewenste resultaten te zien. Met name wordt erop gewezen dat een foutje de arbeidsvreugde niet mag verstoren - het hoort er gewoon bij.

Specificaties

Nederlands | 9789058779717

Titel Stokhaken : haken met een haaknaald en een bezemsteel
Auteur Teuni Levering-Vos
Instelling /Tekstbureau Omdat, Hilversum
Secundaire auteur Riek Siertsema
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2012
Overige gegevens 48 p - ill - 24 cm
ISBN 9789058779717
PPN 340827645
Rubriekscode 625.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haakpatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken