Het strandhuis
Boek

Het strandhuis (2012)/ [Lara Berger, vert. uit het Engels: Jacqueline Bouwmeester]

Bundeling van twee vakantieverhalen. Daan moet met haar moeder en broertje mee naar een oud strandhuis in Italië en haar vriendin Lily maakt met haar ouders en hun vrienden een rondreis door Amerika. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Bundeling van twee meidenverhalen. In 'Het strandhuis' moet de 12-jarige Daan (eigenlijk Daniëlle) tijdens de zomervakantie vijf weken met haar moeder en broertje doorbrengen in een oud strandhuis in Italië. Zonder haar vriendinnen en zonder telefoon. Haar zomer is gedoemd te mislukken... tot ze de strandwacht in het oog krijgt. In 'Dwars door Amerika' wordt Lily door haar ouders en hun vrienden wiens kinderen haar 'Lizard' noemen meegesleept op een rondreis door het 'echte' Amerika. Gelukkig is de leuke neef Johnny er ook bij. Deze 91e Tina Topper is een bundeling van twee romans die met elkaar in verband staan: de hoofdpersonen zijn bevriend, maar brengen hun zomer zonder elkaar door. De schrijfstijl is vlot, humoristisch en aansprekend voor tienermeisjes. De verhalen zelf zijn realistisch en herkenbaar voor de doelgroep. Het felgekleurde, geïllustreerde omslag heeft een zomerse uitstraling. Vlotte meidenboeken over vriendschap, liefde en ontdekken wie je zelf bent. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085749097

Titel Het strandhuis
Uniforme titel Dwars door Amerika
Auteur Lara Berger
Secundaire auteur Robin Wasserman ; Jacqueline Bouwmeester
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Hoofddorp : Sanoma Media, 2012 - Utrecht : Aldipress [distr.]
Overige gegevens 239 p - 20 cm
Annotatie Omslagtitel. - 2 verhalen in 1 pocket! - Vert. van: See you soon, Samantha + en: Wish you were here, Liza. - New York : Scholastic, cop. 2010. - (Candy Apple)
ISBN 9789085749097
PPN 337069549
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Thematrefwoord Vakanties ; Verliefdheid ; Gezin
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tina topper

Tina topper (1993-...)

1 - ...

vol. nr. 91
Uitgeleend