Boerderijdieren
Boek

Boerderijdieren (cop. 2012)/ [ill.: Christophe Boncens, vert. uit het Frans]

Wat doet de haan elke dag? Wat voor geluid maakt een ezel? Over vijf boerderijdieren worden enkele weetjes verteld. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, kleine kleurentekeningen en grote kleurenfoto's. Met geluidsknoppen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Wat doet de haan de hele dag? Wat voor geluid maakt een varken? Hoe leven schapen en wat eet een ezel? In dit kleine, vierkante, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de reeks 'Mijn eerste kijkboekje met geluid' worden deze en andere vragen beantwoord. Per wisselend gekleurde spread komen achtereenvolgens vijf boerderijdieren aan bod: haan, varken, schaap, koe en ezel. Op de kleine geschilderde kleurenillustraties op de linkerpagina zijn steeds het betreffende dier en een stukje van zijn omgeving te zien. De dieren zijn herkenbaar getekend, maar vrij vlak. In een klein krullerig lettertype - alsof de tekst handgeschreven is; lastig om te lezen - staat kort de informatie over het dier. Op de rechterpagina is steeds een kleurenfoto te zien. In de foto is een icoontje geplaatst. De lezer die daarop drukt krijgt het geluid te horen dat het dier maakt, zoals een loeiende koe, balkende ezel of knorrend varken. De geluiden klinken levensecht. Dreumesen zullen zich nog niet voor de informatie over de dieren interesseren, maar des te meer belangstelling hebben voor de illustraties en vooral voor de geluiden. Tegelijkertijd verschenen 'Dieren van de savanne en de jungle', 'Huisdieren' en 'Bosdieren'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054619598

Titel Boerderijdieren
Auteur Christophe Boncens
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2012
Overige gegevens [10] p - ill - 17×17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met 5 geluiden - Vert. van: Les animaux de la ferme. - Paris : Auzou, cop. 2011. - (Mon premier imagier à écouter)
ISBN 9789054619598
PPN 34457945X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Boerderijen ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn eerste kijkboekje met geluid
Boek

Mijn eerste kijkboekje met geluid (2012-...)

vol.
Uitgeleend