Dieren van de savanne en de jungle
Boek

Dieren van de savanne en de jungle (cop. 2012)/ [ill.: Christophe Boncens, vert. uit het Frans]

Hoe praten chimpansees met elkaar? Wat kan een olifant allemaal met zijn slurf? Over vijf dieren van savanne en jungle worden enkele weetjes verteld. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, kleine kleurentekeningen en grote kleurenfoto's. Met geluidsknoppen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Hoe praten chimpansees met elkaar? Wat kan een olifant allemaal met zijn slurf? Waar leeft de toekan? In dit kleine, vierkante, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de reeks 'Mijn eerste kijkboekje met geluid' worden deze en andere vragen beantwoord. Per wisselend gekleurde spread komt een van de vijf dieren van de savanne of de jungle aan bod: de leeuw, de chimpansee, de olifant, de zebra en de toekan. Op de linkerpagina staan steeds twee of drie kleurentekeningen; daarop zijn het desbetreffende dier en een stukje van zijn omgeving te zien. De dieren zijn herkenbaar neergezet, maar vrij vlak. In een klein krullerig lettertype - alsof de tekst handgeschreven is; lastig om te lezen - staat kort de informatie over het dier. Op de rechterpagina is steeds een kleurenfoto te zien. In de foto is een icoontje geplaatst. De lezer die daarop drukt krijgt het geluid te horen dat het dier maakt, zoals een brullende leeuw of een hinnikende zebra. De geluiden klinken levensecht. Dreumesen zullen zich nog niet voor de informatie over de dieren interesseren, maar des te meer belangstelling hebben voor de illustraties en vooral voor de geluiden. Tegelijkertijd verschenen 'Bosdieren', 'Huisdieren' en 'Boerderijdieren'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054619611

Titel Dieren van de savanne en de jungle
Auteur Christophe Boncens
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2012
Overige gegevens [10] p - ill - 17×17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met 5 geluiden - Vert. van: Les animaux de la jungle et de la savane. - Paris : Auzou, cop. 2011. - (Mon premier imagier à écouter)
ISBN 9789054619611
PPN 344579107
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Oerwouden ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn eerste kijkboekje met geluid
Boek

Mijn eerste kijkboekje met geluid (2012-...)

vol.
Uitgeleend