Huisdieren
Boek

Huisdieren (cop. 2012)/ [ill.: Christophe Boncens, vert. uit het Frans]

Wat doet een hond graag? Wat voor geluid maakt een kanarie? Over vijf huisdieren worden enkele weetjes verteld. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, kleine kleurentekeningen en grote kleurenfoto's. Met geluidsknoppen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De dierengeluiden die je kunt horen door in dit hardkartonnen prentenboekje op het luidsprekerlogo in de kleurenfoto op iedere rechterpagina te drukken, behoren toe aan een kat, hond, cavia, papegaai en kanarie. Onder de drie (getekende) mini-illustraties op de linkerbladzijde geeft een tekstje in een priegelige handschriftletter summiere informatie over hun gedrag en voeding. Vreemd genoeg krijgt het feit dat drie van de soorten ons veelal in een kooitje gezelschap houden, nergens aandacht. In het verdikte achterplat (dat meer dan de helft van de boeksnede inneemt) is een batterijhouder met drie (vervangbare) knoopbatterijen verwerkt. Baby's en dreumesen zullen tot hun verbazing en aanvankelijk bij toeval ervaren dat het sensomotorisch manipuleren met hun boekje een geluidseffect sorteert. Ouders en medewerkers in de kinderopvang kunnen hierbij wat sturend behulpzaam zijn. Tegen de tweejarige peuterleeftijd kan klanknabootsing, het leren van de dierennamen en het zien van levensechte exemplaren een vervolg zijn. De geluiden klinken levensecht. Deeltje uit de serie 'Mijn eerste kijkboekje met geluid', waarin tegelijkertijd 'Bosdieren', 'Dieren van de savanne en de jungle' en 'Boerderijdieren'* verschenen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054619581

Titel Huisdieren
Auteur Christophe Boncens
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2012
Overige gegevens [10] p - ill - 17×17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met 5 geluiden - Vert. van: Les animaux de compagnie. - Paris : Auzou, cop. 2011. - (Mon premier imagier à écouter)
ISBN 9789054619581
PPN 344579352
Genre dierenleven
Thematrefwoord Huisdieren ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn eerste kijkboekje met geluid
Boek

Mijn eerste kijkboekje met geluid (2012-...)

vol.
Uitgeleend