Ik vind je lief
Boek

Ik vind je lief (cop. 2012)/ tekst van Kittie Markus, gebreide dieren en patroon van Annita Wilschut ; [foto's van Anne Sophie Markus]

Jacobus de knuffelaap en zijn gebreide vriendjes zoeken voor een niet afgebreide muizenknuffel een paar mensenhanden die haar kunnen afmaken. Prentenboek met kleurenfoto's van gebreide knuffeldieren en achterin een breipatroon voor een knuffelmuis. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Jacobus is een aandoenlijke, gebreide aap met lange knuffelarmen. Zijn zus Fleur is niet zo knuffelig, maar vooral ijdel, met haar gebreide kralenjurkje aan. Ook zijn er nog Sem en Julia, een konijnentweeling. Samen ontdekken ze een lief muizenkopje aan lange pennen en bolletjes wol. Ze begrijpen dat dit muisje afgebreid wil worden en ze zoeken de mensenhanden op, die ook hen gebreid hebben. En zo ontstaat Suusje, die zo lief is, dat zelfs Fleur haar wil knuffelen. Het lieve en 'wollige' verhaal wordt verteld met grote kleurenfoto's van de gebreide knuffels tegen een achtergrond van in aquarel geschilderde breipatronen. De foto's zijn zo scherp, dat je de dieren bijna uit het boek kunt tillen. De tekst staat er in een met kleurige wol gefestonneerde tekstballon bij. Een zeer ruim en mooi uitgevoerd en verzorgd prentenboek met een originele twist: achterin wordt het breipatroon van Suusje - alleen voor geoefende brei(st)ers - duidelijk beschreven. Geschikt voor enthousiaste breisters en kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051162592

Titel Ik vind je lief
Auteur Kittie Markus
Secundaire auteur Annita Wilschut ; Anne Sophie Markus
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2012
Overige gegevens [26] p - ill - 30 cm
ISBN 9789051162592
PPN 34410933X
Thematrefwoord Knuffels ; Breien
Taal Nederlands