PRI en de kunst van bewust leven
Boek

PRI en de kunst van bewust leven ontwar je emoties en leef ten volle (cop. 2012)/ Ingeborg Bosch, [vert. uit het Engels: Carla Zijlemaker]

Methode om verdringing en ontkenning op te heffen en de realiteit van het verleden te integreren in het volwassen bestaan. Bevat veel praktische oefeningen.

Aanwezigheid

Recensie

Past Reality Integration (PRI) als methode om verdringing en ontkenning van het verleden op te heffen en daarmee de realiteit van dit verleden te integreren in het volwassene-bewustzijn. De auteur (psychologe en schrijfster) geeft in dit boek de theorie van PRI met veel praktijkgerichte oefeningen om toegang tot je emotionele brein te krijgen en deze te herprogrammeren. Zij beschrijft de vijf psychologische afweermechanismen; de praktische aanpak kent drie fases die zij uitgebreid toelicht en van voorbeelden voorziet. Het laatste hoofdstuk gaat over 'de kunst van bewust leven'. Met gerelateerde zelfhulpoefeningen, schema's en formulieren, inleiding, noten, verklarende woordenlijst, register en zeven bijlagen met onder meer zelftests, holistisch leven en informatie over/voor therapeuten. Via een website heeft men toegang tot meer informatie en filmpjes. Met voorwoord van Marc Luyckx Ghisi. Dit derde boek van de auteur over PRI is compacter qua theorie en meer gericht op de praktische zelfhulpoefeningen.

Specificaties

Nederlands | 9789020410730

Titel PRI en de kunst van bewust leven : ontwar je emoties en leef ten volle
Auteur Ingeborg Bosch
Secundaire auteur Carla Zijlemaker
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Amsterdam [etc.] : Veen, cop. 2012
Overige gegevens 211 p - ill - 19 cm
Annotatie 1e dr.: 2010 - Omslag vermeldt: Past Reality Integration - Met reg
ISBN 9789020410730
PPN 328046175
Rubriekscode 607.39
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Regressietherapie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Regressietherapie