De dolle tweeling 2
DVD

De dolle tweeling 2 ([2012])/ [mit] Jana Münster, Sophia Münster ... [et al,], Regie Julia von Heinz

De tweelingzusjes Hanni en Nanni beleven allerlei avonturen tijdens hun tweede jaar op het internaat 'Lindenhof'. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vervolg op de Duitse jeugdfilm* van regisseuse Julia von Heinz, gebaseerd op de Britse boeken over de dolle tweeling (uitgegeven tussen 1941 en 1945) van Enid Blyton. De tweeling Hanni en Nanni start na de zomervakantie met hun tweede jaar op het meisjesinternaat Lindenhof. De opstandige Hanni en verlegen Nanni maken kennis met nieuwe leerlingen waaronder een prinses en een leuke jongen die de meisjes het hart op hol brengt. Ondertussen maken hun ouders steeds meer ruzie. De film is Nederlands nagesynchroniseerd. Vergeleken met de boeken is het verhaal gemoderniseerd met iPods, All Stars-schoenen en Engelse popliedjes. Alexandra Hoff (Cinemagazine, i) is niet enthousiast: 'Wat een avontuurlijke feelgoodfilm had moeten worden valt dus weg in een berg van clichés. Hoewel er inderdaad een soortement feelgoodfactor aanwezig is, zijn de meeste filmelementen alles behalve vernieuwend en interessant.' De film ontving op het German Children's Film & tv-festival de Kinderjury award voor Beste actrice (Katharina Thalbach) en Beste lange film en de Award van de 'Thuringian State Chancelerry'. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983958975

Titel De dolle tweeling 2
Uniforme titel Hanni & Nanni 2 Hanni und Nanni 2 De dolle tweeling twee
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Julia von Heinz ; Jana Münster ; Sophia Münster ; Enid Blyton
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, [2012]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid
Annotatie Nederlands gesproken. - Gebaseerd op de boeken van Enid Blyton - Videoversie van de film: Duitsland, 2012 - Oorspr. titel: Hanni & Nanni 2
ISBN 8711983958975
PPN 345688481
Genre schoolverhaal
Taal Nederlands