De vampierenbruid
Boek

De vampierenbruid (cop. 2012)/ Prunella Bat, [ill.: Marco Albiero ... et al. ; ill. ingekleurd door Davide Turotti ; bew.: Ingrid Koops ; vert. uit het Italiaans: Sandra Verhulst ; red.: Catalina Steenkoop]

Milla en Sugar (10) helpen bij de voorbereiding van de bruiloft van een vampierengravin. Zij behoort tot de witte vampieren, die geen bloed drinken. Maar in de kelder slaapt een echte vampier. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De heks Milla en de fee Sugar gaan helpen bij de voorbereiding van de bruiloft van een vampierengravin. Zij behoort tot de witte vampieren, die geen bloed drinken. Als Milla's broertje in de kelder onvrijwillig een echte vampier uit zijn honderdjarige slaap doet ontwaken, zijn de poppen aan het dansen. Ook met de aanstaande bruidegom zijn er problemen. Het verhaal komt traag op gang, tot een ontvoering voor actie zorgt. Toch blijft dit verhaal over vampieren en een weerwolf gezellig en vrolijk. De gevaren worden dik in de verf gezet, al is een happy end gegarandeerd. Het boek richt zich vooral tot meisjes, met veel meidenpraat over kledij en decorum bij het trouwfeest. De personages zijn typetjes, met weinig diepgaande, stereotiepe emoties. Dit is het negende deel in de serie over Milla en Sugar*. De pagina's hebben een boven- en onderstrook met bloemmotief en er zijn tal van kleine en grote kleurenillustraties. Een hamster met een spraakgebrek (r wordt v) zorgt voor enige humor, al is haar taal soms moeilijk leesbaar. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054619789

Titel De vampierenbruid
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Marco Albiero ; Davide Turotti ; Ingrid Koops ; Sandra Verhulst ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2012
Overige gegevens 132 p - ill., plgr - 20 cm
Annotatie Vert. van: La sposa vampira. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2007. - (Milla & Sugar)
ISBN 9789054619789
PPN 345514262
Genre sprookjes - griezelverhaal
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Vampiers ; Bruiloften
Taal Nederlands