De rapporteur
Boek

De rapporteur zakenman verstrikt in industriële spionage achter het IJzeren Gordijn (cop. 2012)/ Marinus J. Jungbeker, [red. Jolanda van Mannekes]

Een Nederlandse zakenman die in de jaren '70 en '80 van de 20e eeuw veel naar de Sovjet-Unie reist, wordt door de Amerikanen gevraagd voor hen te spioneren.

Recensie

De echte Koude Oorlog mocht dan wel voorbij zijn, maar in de periode 1974-1988 is de wapenwedloop tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie nog volop bezig. Mark Vrijman, een Nederlandse zakenman, reist voortdurend naar Rusland en de andere Oostbloklanden om er gassen en andere producten te slijten als bijna onmisbare elementen in de productie van geavanceerde computers en bewapeningssystemen. Dit is uiteraard de Amerikanen niet ontgaan, die hem vrij nadrukkelijk uitnodigen voor hen te gaan spioneren. Dat leidt uiteindelijk tot een gevaarlijke situatie, waaruit Vrijman slechts op het nippertje kan worden bevrijd. Het verhaal is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de auteur, die echt wel veel gezien, gehoord en beleefd heeft achter het IJzeren Gordijn, maar die eerder vrij sec erover rapporteert, dan de feiten verwerkt tot een boeiende roman. Korte getitelde hoofdstukken; informatie over de auteur achterin. Gebonden editie met harde kaft en leeslint, normale druk. Een vervolg is in de maak.

Specificaties

Nederlands | 9789491535048

Titel De rapporteur : zakenman verstrikt in industriële spionage achter het IJzeren Gordijn
Auteur Marinus J. Jungbeker
Secundaire auteur Jolanda van Mannekes
Type materiaal Boek
Uitgave [Blaricum] : Nederlandse Auteurs Uitgeverij, cop. 2012
Overige gegevens 218 p - 22 cm
ISBN 9789491535048
PPN 344494721
Genre spionageroman
Taal Nederlands