In dienst van hun naaste
Boek

In dienst van hun naaste pilotenhulp in de Tweede Wereldoorlog (2012)/ Bart M. Rijnhout, [red.: Edwin Hoogschagen]

Beschrijving van de lotgevallen van boven Nederland neergeschoten Amerikaanse oorlogsvliegers en van de wijze waarop zij door verzetsmensen werden geholpen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Aanwezigheid

Recensie

Een geactualiseerde heruitgave van het in 1980 verschenen boekwerk over de hulp van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog aan door Duits luchtdoelgeschut of door Duitse gevechtsvliegtuigen boven Nederland neergeschoten vliegtuigbemanningen. Deze zogenaamde 'pilotenhulp' en het onderhouden van ontsnappingslijnen naar geallieerd gebied waren activiteiten waarop tijdens de oorlogsjaren de kogel stond. Het boek eert daarom tevens de verzetsmensen die zich ondanks alle gevaar in hebben gezet voor de Amerikaanse en Engelse militairen. In deze gewijzigde herdruk is veelvuldig gebruikgemaakt van nieuw archiefmateriaal uit Amerikaanse bron. Van vrijwel ieder vliegtuig en zijn bemanning weet men inmiddels de achtergronden van de betreffende missie en de daaropvolgende noodlottige gebeurtenis. Naast de complete overzichten maken ook de talloze nieuwe zwart-witfoto's uit het bezit van luchtmachtveteranen deze heruitgave tot een standaardwerk. Luchtvaartauteur Bart Rijnhout publiceerde reeds eerder boeken als 'Luchtbrug Market Garden' (eveneens in een geactualiseerde herdruk verschenen*) en 'The sky is our ocean' (1980) over de rol van 311 RAF Squadron tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kleine letter.

Specificaties

Nederlands | 9789086161393

Titel In dienst van hun naaste : pilotenhulp in de Tweede Wereldoorlog
Auteur Bart M. Rijnhout
Secundaire auteur Edwin Hoogschagen
Type materiaal Boek
Editie [Heruitg.], 1e dr;
Uitgave Emmen : Violaero, 2012
Overige gegevens 208 p - ill - 29 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Hulp aan Amerikaanse piloten in de Tweede Wereldoorlog - Oorspr. uitg.: Rotterdam : Wyt, 1980 - Met index, lit. opg
ISBN 9789086161393
PPN 338806733
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verzet; Nederland; Wereldoorlog II
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Luchtoorlogen