Ster voor een dag
Boek

Ster voor een dag (2012)/ Prunella Bat, [ill. by Donata Pizzato ... et al. ; transl. uit het Italiaans by: Eva Goethijn]

De ouders van Vicky's vriendin Sunny vormen de rockgroep The Blurps. Maar Sunny is heel verlegen. Als de manager van de rockgroep wil dat Sunny gaat meezingen, komen haar vriendinnen in actie. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Vicky (ca. 12) zit op de chique Prinsessen School waar meisjes goede manieren worden bijgebracht. Een van haar vriendinnen, Sunny, heeft wereldberoemde ouders: zij zijn de rockgroep The Blurps. Dat lijkt heerlijk, maar Sunny is verlegen en houdt meer van scheikunde. Als haar ouders een onbetrouwbare nieuwe manager krijgen die Sunny dwingt mee te zingen tijdens een concert, komen haar vriendinnen in actie. Vierde deel in de serie 'Prinsessen School'*. In dit vlot lezende kostschoolverhaal wisselen wensvervullende gebeurtenissen elkaar in hoog tempo af. De auteur schetst een clichématig beeld van 'goede' en 'slechte' types. Tussen de hoofdstukken staan e-mails van Vicky, waardoor de lezer informatie krijgt over haar familie en vrienden. Het taalgebruik is gevarieerd en gevat, waardoor het volwassen aandoet. De lay-out daarentegen met veel roze, glitters, manga-achtige illustraties met highlights, het grote lettertype en met hartjes versierde pagina's, past beter bij de doelgroep. Van de schrijfster van de serie 'Milla en Sugar'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059328969

Titel Ster voor een dag
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Donata Pizzato ; Eva Goethijn
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2012
Overige gegevens 129 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Star per un giorno. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2010
ISBN 9789059328969
PPN 344820912
Genre schoolverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Kostschoolleven ; Sprookjesprinsessen ; Vriendschap ; Muziek
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Prinsessen School
Boek

Prinsessen School (2011-...)

vol. 4
Uitgeleend
Prunella Bat