Het LEGO boek
Boek

Het LEGO boek (cop. 2012)/ door Daniel Lipkowitz, [senior ed. Alastair Dougall ; managing ed. Catherine Saunders ; prod. ed. Clare McLean ; Nederlandse vert., uit het Engels Olav Beemer ... et al.]

Overzicht van de geschiedenis van Lego en alle themasets, aangevuld met informatie over digitaal ontwerpen en de Lego-parken.Welke themasets van Lego zijn er tot nu toe verschenen? Met informatie over de geschiedenis, digitaal ontwerpen en de Lego-parken. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Prachtig uitgevoerd boek over de geschiedenis van het wereldberoemde Lego bouwsteentje. Aan de hand van korte, eenvoudige teksten en zwart-witte en kleurenfoto's, ondersteund door tijdbalken wordt het verhaal verteld over de ideeën, de productie, de ontwerpers, de marketing en nog veel meer. Maar het grootste deel van dit boek bestaat uit een overzicht van alle tot nu toe verschenen thema's met de bijbehorende figuren en themadozen. Prachtige, heldere kleurenfoto's in een overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out vormen steeds de basis van deze overzichten. Maar ook wordt ingegaan op de meest recente ontwikkelingen zoals films en games waarin Lego een rol speelt. Achterin is een vrij uitgebreid trefwoordenregister opgenomen. Het vrij omvangrijke boek is een lust voor het oog voor jong en misschien wel vooral oud die met Lego gespeeld heeft. Kinderen (vanaf ca. 9 jaar) zal het verbazen en motiveren, voor volwassenen is het een feest van herkenning.

Specificaties

Nederlands | 9789048814183

Titel Het LEGO boek
Auteur Daniel Lipkowitz
Secundaire auteur Alastair Dougall ; Olav Beemer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Junior Press, cop. 2012 - Amsterdam : Moon
Overige gegevens 199 p - ill - 29 cm
Annotatie Met index - Vert. van: The LEGO book. - Yew York : Dorling Kindersley, 2009
ISBN 9789048814183
PPN 34082672X
Rubriekscode 624.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lego
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed